Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поискаха главата на директорката на пловдивско училище
Автор: Васил Динев 13:10 / 18.07.2016Коментари ()23185
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Позиция на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа":

Безкрайно обезпокоени сме от безнаказаното пилеенето на държавни средства от някои некомпетентни директори за незаконосъобразни уволнения и обречени съдебни дела.

Типичен пример откриваме в ОУ "Пенчо Славейков" град Пловдив, в което отклоняването на финансови средства за ученици е станало традиция.

През 2010 г. бившата директорка на ОУ "Пенчо Славейков" Стоименка Георгиева "дари" 28 000 лева на своя помощник в училището и спътник в живота Петър Димитров. 

Тази комбинация й струваше директорската позиция, но парите се оказа, че са предоставени в "унисон" със закона. 

Сега директорката на училището Делинова продължава смело традицията да заделя пари от учениците - роми в училището и да ги насочва към обречени съдебни дела, с които да финансира нецелесъобразни и некомпетентни директорски решения. 

Навярно това, че учениците са от ромски произход, занижава грижата за тях от страна на Делинова и прави логични хазартните и решения.

По информация на синдикалната структура за по-малко от две години са пропилени 13 431 лева, суми по съдебни решения, като към тях трябва да прибавим и тлъстите адвокатски хонорари. 

Усещането на педагогическата колегия е, че педагозите се третират като мафиоти, а учениците като оръдия за финансови средства.

Синдикатът е поискал отстраняване на директора на ОУ "Пенчо Славейков" Екатерина Делинова от длъжността директор за некомпетентно управление и нецелесъобразно пилеене на парите на учениците в училището.

Синдикат "Образование" е поискал от вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева национално представителна информация относно разходваните средства от началниците на регионални инспекторати по образование и директорите на учебни звена в страната за изгубени съдебни дела и адвокатски хонорари.




Още по темата: общо новини по темата: 40
21.02.2023 »
29.10.2021 »
24.06.2021 »
25.03.2021 »
15.11.2019 »
20.06.2018 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poiskaha-glavata-na-direktorkata-na-plovdivsko-uchilishte-656253
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.