Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Младежите, проповядвали нацизъм и опорочили българските символи, обжалват присъди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 04.11.2008Коментари ()1675
© Plovdiv24.bg
Състав на пловдивския апелативен съд ще заседава днес по дело, образувано по жалба на подсъдимите Светлозар Янков и Илиан Маджаров. Те бяха признати за виновни от Пловдивския окръжен съд затова, че в периода от септември 2005 г. до 12 декември 2006 г. в гр. Карлово при условията на продължавано престъпление в съучастие са проповядвали фашистка и друга антидемократична идеология /националсоциализъм и антисемитизъм/ чрез създаване и поддържане на интернет сайт и са опетнили герба и знамето на България чрез представянето им като фон на националсоциалистически символи - свастика и орел в изображения, публикувани в сайта. Двамата подсъдими са проповядвали и към национална вражда и омраза и към расова дискриминация сред посетителите на сайта.

За така извършеното от подсъдимия Светлозар Янков престъпление му беше наложено наказание глоба в размер на 300 лв., обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата в учебното заведение - ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Велико Търново и пробация с пробационни мерки: "Задължителна регистрация по настоящ адрес" и "Задължителни периодични срещи с пробационен служител" и двете за срок от една година.

За извършеното от подсъдимия Илиан Маджаров престъпление му беше наложено наказание глоба в размер на 300 лв., обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата в учебното заведение СУ "Св. Климент Охридски" гр. София и пробация с пробационни мерки: "Задължителна регистрация по настоящ адрес" и "Задължителни периодични срещи с пробационен служител"и двете за срок от шест месеца.


Още по темата: общо новини по темата: 3
25.03.2009 »
11.02.2008 »
22.01.2007 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mladezhite-propovyadvali-nacizum-i-oporochili-bulgarskite-simvoli-obzhalvat-prisudi-64962
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.