Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив ще се сдобие с Концепция за пространствено развитие
Автор: Мариана Панчева 09:28 / 15.06.2016Коментари ()3536
©
Пловдив ще се сдобие с Концепция за пространствено развитие, съобщава Plovdiv24.bg. Тя трябва да бъде утвърдена на сесия на Общински съвет в четвъртък.

Разработката определя макропространствената структура на територията и предлага 4 зони: зона с дисперсна урбанизация - в южна посока на общината и по основните урбанистични оси извън общинските граници; комплексен градски център, допълнен с развитие на жп ареала на Централна гара до Коматевския възел и районни центрове; зелена система с акцент развитието на поречието на река Марица, както и уличното озеленяване по основни градски улици и план схема - комуникационно транспортна схема с предложения за преосмисляне на бул. "Александър Стамболийски" (Модър - Тракия), Южна тангента, подлез на Централна гара, Западна тангента, Южен обход, буферни паркинги.
 
Целта на разработката -  планиране за дългосрочно устойчиво устройствено планиране при отчитане спецификите на града, е постигната, а концепцията е основание за създаване рамкова основа за разработване на планово задание за изменение на ОУП - Пловдив, пише в обосновката на предложението. 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-shte-se-sdobie-s-Koncepciya-za-prostranstveno-razvitie-648157
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.