Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Следствен експеримент - ключът по делото за двойното убийство в Пловдив
Автор: Васил Динев 11:43 / 09.06.2016Коментари ()13838
"Считам се за невинен." Това заяви Венцислав Караджов пред Апелативния съд в Пловдив и поиска по-лека мярка за неотклонение, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Магистратите обаче потвърдиха определението на Окръжен съд "задържане под стража" и оставиха Караджов окончателно в ареста.

В съдебната зала стана ясно, че вчера е правен следствен експеримент с колата на семейството. Целта му е била да установи дали е възможно Караджов да се е возил в багажника, докато жена му е управлявала колата. Резултатите ще се анализират в София.

Така разследващите искат да разберат дали на 15 май, когато родителите на Караджов са били застреляни, Каля Караджова е вкарала ситроена в гаража на имота им, а в задния му отсек се е возил Венцислав. Такива са до момента подозренията на разследващите, но категорични доказателства за тази версия няма.

Прокурорът каза, че работят и по други версии за убийството освен за Караджов, но те клонят към нула.

Защитникът на Караджов - Зоя Тошкова, завяи в залата, че разследването се води тенденциозно, правят се внушения за вината на Венцислав, а най-дейно в разследването участие взема служител, който е в конфликт с Караджов. Отделно - видеозаписите от най-близката камера ясно са показали, че на предната седалка на автомобила, който е с десен волан, няма пътник. Версията пък, че е пристигнал скрит с автомобила, убил е родителите си и е излязъл през задната врата, разбивайки катинара, адвокат Тошкова контрира с риторичния въпрос: " А защо не е излязъл отново с колата, защо изобщо направо не е влязъл през задния вход?" По думите й всъщност няма нито едно сериозно доказателство за авторството на деянието. 

"Съжалявам за това тежко престъпление. Аз също искам да се разкрие и истината да излезе, но не по незконен начин. Много помия се изля върху Венцеслав.", заяви още Зоя Тошкова. Тя припомни, че заради методите на разследването вече е пуснала жалба до Главна прокуратура, макар че няма ясни сигнали, че от там изобщо са запознати със случващото се. 

Адвокат Тошкова разкри също, че е получила писма от хора, които твърдят, че Караджов е накиснат, защото е разследвал енергийната мафия.




Още по темата: общо новини по темата: 107
11.10.2023 »
30.05.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
21.03.2023 »
23.02.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sledstven-eksperiment-klyuchut-po-deloto-za-dvoinoto-ubiistvo-v-Plovdiv-646743
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.