Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отпускат спешен заем на ДКЦ II
Автор: Мариана Панчева 08:35 / 02.06.2016Коментари ()2501
© Plovdiv24.bg
Отпускане на безлихвен заем от 100 000 лева за ДКЦ II ще гласува местният парламент днес, съобщи репортер на Plovdiv24.bg.

Парите са необходими за закупуване на нова рентгенова тръба и високоволтов трансформатор за компютърния томограф на лечебното заведение. Прогнозната стойност на резервните части е 155 хил. лева без ДДС, а покупката ще се реализира с помощта на заема. 
 
Повредата е възникнала в резултат на пиково увеличение на напрежението в електропреносната мрежа - изгоряла е тръбата, захранването и елуправлението на уреда, което пък води до невъзможност в медицинския център да се изпълняват специализирани изследвания, част от дейността на доболничната помощ. Отделно лечебното заведение има сключен договор с Комплексния онкологичен център, по силата на който извършва специализирани изследвания, диагностика и лечение на пациенти с онкологични заболявания. 

Големият брой на планираните томографии налагат незабавната подмяна на повредените детайли, но спешната покупка на резервните части и високата цена изискват голям паричен ресурс, се посочва в аргументите към предложението. Така, за да не остане дружеството без оборотни средства за основна медицинска дейност, управителят иска краткосрочния безлихвен заем с погасителен план от по 20 хил. на месец. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otpuskat-speshen-zaem-na-DKC-II-644847
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.