Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Арестуваният пловдивски полицай: Истината ще излезе наяве!
Автор: Васил Динев 17:25 / 26.05.2016Коментари ()10821
Пловдивският окръжен съд остави в ареста 45-годишния полицай Венцислав Караджов, чиито родители бяха открити мъртви на 17 май в "Смирненски", предаде репортер на Plovdiv24.bg

В момента обаче той е задържан не заради двойното убийство, а защото дал на сина си пистолет и според прокуратурата го учил да стреля.

"От приложените по делото доказателства има разказ на очевидци, които твърдят, че полицаят е предоставил оръжието си на своя 14-годишен син да стреля. Момчето е боравило с оръжие и преди. Служител на МВР си е позволил престъпно деяние", обоснова се съдия Христо Симидчиев.

"Абсолютно невярно и нищо не е доказано. Истината ще излезе наяве. Нищо не съм направил. Просто трябва да бъда заключен", коментира на излизане от залата Караджов.

Защитничката на на Караджов обаче отхвърли обвиненията. По думите й бащата през цялото време е бил до сина си по време на конкретната случка и липсват каквито и да е доказателства, че го е карал да стреля. Освен това разказът на двамата разпитани свидетели си противоречи - единият твърди, че е забелязал, макар и отдалеч, детето да произвежда изстрел с помощта на баща си, но другият завяил категорично, че не е видял момчето да стреля по време на разходка в Дедево. 

Синът на Караджов пък е бил разпитан от психолог в присъствието на директора на ОД МВР - Пловдив, без детето изобщо да бъде попитано дали иска да дава показания. 

Защитничката бе категорична, че Караджов нито ще се укрие, нито ще извърши повторно престъпление, точно защото няма доказателства, че полицаят е обучавал сина си в стрелба. 

"Никой не може да хвърля хипотези, че Караджов е личност с висока степен на опасност, само и само за да бъде задържан", коментира тя.

В крайна сметка съдът намери, че има всички основания Караджов да остане в ареста. 





Още по темата: общо новини по темата: 115
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Arestuvaniyat-plovdivski-policai-Istinata-shte-izleze-nayave-643342
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.