Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Училищни проблеми разискваха на кръгла маса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 28.10.2008Коментари ()1719
© Plovdiv24.bg
Проблемите на училищата в Пловдив бяха дискутирани на провелата се днес кръгла маса с техни директори и представители на местната власт.

"Община Пловдив има правилна позиция и визия за училищата", е мнението на Делка Манчева, главен експерт по образование и култура в район "Тракия". Нейните очаквания от днешната среща бяха свързани  с конкретна информация за защита на проекти и привличане на финансови средства за училищата.

"Местното управление може да подпомага училищата в подобряването на материалната база и и състоянието на сградния фонд", каза инициаторът на кръглата маса, кметът на "Централен" Райна Петрова. Тя знае проблемите на училищата в своя район. Три от тях например нямат физкултурни салони. Направила е предложение да общинския съвет и кмета Славчо Атанасов да бъдат отпуснати средства за проектиране на салоните. От районната администрация имат амбицията училище "Кочо Честеменски" да се сдобие с плувен басейн, проектирането е почти готово, осигурено е и финансирането от около 500 хиляди лева. Догодина басейнът ще е факт, а идеята е това да се мултиплицира по-насетне и в детските градини. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchilishtni-problemi-raziskvaha-na-krugla-masa-64248
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.