Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Извънредно положение в Еквадор след силно земетресение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 17.04.2016Коментари ()2377
©
Силно земетресение с магнитуд 7,8 уби десетки души в Еквадор, предаде БиБиСи. Извънредно положение е обявено в шест провинции, а Националната гвардия е мобилизирана. Трусът е станал в 02,58 ч. българско време тази нощ.

Най-малко 41 души са загинали в резултат на силното земетресение в Западен Еквадор и броят на жертвите най-вероятно ще се увеличи още, каза вицепрезидентът на страната Хорхе Глас, цитиран от АФП.

"За съжаление информацията, с която разполагаме към момента е, че 41 граждани са загубили живота си в тази непредвидена ситуация. Този брой на жертвите ще се увеличи в следващите часове", каза Глас в телевизионно обръщение.

Трусът, с епицентър край крайбрежния град Муисне, е разрушил надлез в град Гуаякил - на около 300 км отдалеченост. Трусът е разклатил и сгради в столицата Кито, което накарало местни жители да напуснат домовете си, предаде "Фокус".

Вицепрезидентът поясни на пресконференция, че броят на жертвите все още не е потвърден официално.

По думите му, армията, полицията и спасителната служба са "в състояние на максимална тревога, да защитят живота на гражданите".

Междувременно Центърът за предупреждение при цунами в Тихия океан съобщи за опасност от "вълни цунами между 0,3 и 1 метър за някои крайбрежни райони на Еквадор".

Съседно Перу издаде предупреждение за опасност от цунами по северното си крайбрежие.



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Izvunredno-polozhenie-v-Ekvador-sled-silno-zemetresenie-633985
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.