Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Горски празник в "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 10.04.2016Коментари ()3300
Много игри, песни и танци белязаха Горския празник в парк "Лаута" - инициатива от Седмицата на гората, която тази година се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.
Събитието бе открито от кмета на район "Тракия" Костадин Димитров и директора на Регионалната дирекция по горите Мирослав Димитров.

Чрез атрактивни интерактивни игри децата се запознаха с лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

С помощта на лесовъдите те се научиха да измерват дебелината и височината на дърветата, както и техния вид. Децата разбраха повече за това защо съхнат дървета и колко са опасни вредителите за съществуването на гората.

За всеки един от малките участници имаше подарък - медал "Лесовъд за един ден - лесовъд завинаги". На присъстващите граждани служителите на Регионалната дирекция по горите раздадоха фиданки от вида атласки кедър.

Седмицата на гората, която тази година е под мотото "Подобри гората", се отбелязва за 91-ви път. В Пловдив минава под знака и на 135-годишнината от първите залесявания с дъбов жълъд по хълмовете на Бунарджика и Сахат тепе.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gorski-praznik-v-Lauta-632260
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.