Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дом на етносите в Пловдив официално отвори врати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 31.03.2016Коментари ()5216
©
Първият по рода си Дом на етносите в Пловдив официално отвори врати днес. Той ще бъде едновременно жив музей и място за изкуство и културни прояви на артисти от всички етнически общности, които живеят заедно от векове в най-стария жив град в Европа. 

Домът на етносите отваря врати благодарение на общите усилия на пловдивските арменци, евреи, италианци, роми, руснаци и турци. Посланието е за толерантност и разбирателство, в контекста и на спечелената от Пловдив титла Европейска столица на културата 2019.

Реализирането на проекта е реверанс към историята на древния град, известен от векове като конгломерат от етноси, в който всички, без значение на произход и религия, съжителстват заедно в мир. 

Той се осъществява по идея на дългогодишния телевизионен журналист Екатерина Костова и главния редактор на "Дарик" Пловдив Лалка Златанова, няколко десетилетия след като известният български режисьор, писател и общественик Анжел Вагенщайн има идея да открие "Музей на толерантността и добросъседството" с етнографска сбирка "Един град, три религии, седем етноса".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dom-na-etnosite-v-Plovdiv-oficialno-otvori-vrati-630078
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.