Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сградата на община Пловдив ще бъде осветена в синьо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 30.03.2016Коментари ()3550
© Plovdiv24.bg
На 2 април по инициатива на Фондация "И аз мога/I can too" сградата на община Пловдив ще бъде осветена в синьо по случай Световния ден на информираност за аутизма.

Събитието е част от световната кампания на Autism Speaks "Light It Up Blue" ("Освети в синьо"), в която тази година се включва и най-древният европейски град.

2 април е обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Всяка година на тази дата "Освети в синьо" цели да привлече общественото внимание към състоянието аутизъм. 

В България то се отбелязва няколко поредни години от сдружение "Тацитус" и Фондация "Стъпка за невидимите деца", като в синьо се осветяват знакови сгради в София и страната. 

Тази година сред тях се нарежда и забележителният архитектурен паметник - сградата на община Пловдив, построен през 1912 г.

В рамките на инициативата по света са осветени емблематични сгради, като Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, статуята на Христос Спасителя в Бразилия, Операта в Сидни и други.

През декември 2015, "И аз мога" откри Център за деца с аутизъм в Пловдив "И ние можем/We can too", който работи активно с деца и родители. Това е първият по рода си Център в България, в който се създава фонд за подпомагане терапиите на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности. За повече информация и записвания: www.wecantoo.org, office@wecantoo.org, 0882 977 796.

Бъдете с нас пред Община Пловдив на 2 април вечерта, призовават организаторите.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sgradata-na-obshtina-Plovdiv-shte-bude-osvetena-v-sinyo-629652
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.