Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сапунката с тютюневия склад в Пловдив влиза в съда
Автор: Васил Динев 09:03 / 22.03.2016Коментари ()4078
© Plovdiv24.bg
Plovdiv24.bg публикува позицията на инвеститора "Одрин"8 ЕООД във връзка с необходимото обезопасяване на полуразрушения тютюнев склад в Пловдив без редакторска намеса:

Изразяваме сериозно безпокойство от факта, че до този момент не сме получили от Министерството на културата официален документ, който да доказва, че сградата на "Одрин" 8 е паметник на културата.

Безплодни останаха опитите, както от наша страна на дружество-инвеститор, така и от страна на Общината да се получи такъв документ. Ние още веднъж категорично заявяваме, че при нас такъв документ не е получаван. 

Дори и вчера - 21 март, след събирането на Комисията по чл. 73, доминирана от представители на МК и НИНКН, това на се случи и документи не се представиха. 

Документът, с който "Одрин 8" разполага, е официалната карта на Министерството на културата, която по категоричен начин доказва, че сградата на улица "Одрин" 8 в Пловдив не е паметник на културата. 

Ние я предоставяме на вниманието на медиите и пловдивската общественост. 

С оглед на цялата неизяснена ситуация недоумение буди фактът, че не се полагат никакви усили
АНКЕТА:
Трябва ли общината да откупи полуразрушения тютюнев склад

Да
Не
Не мога да преценя

я забърканият хаос - информационен, документален и административно-процесуален, да бъде преодолян. В същото време сградата продължава в този полуразрушен вид да бъде опасна. 

Напомняме, че ние се съобразихме и спряхме събарянето временно, но отново заявяваме становището на експертите, че има опасност от самосрутване. 

Очевидно въпросът не може да бъде решен по административен път и следва съдът да даде отговори на въпроса - сградата на "Одрин" 8 е или не е паметник на културата и как трябва да бъде третирана? Следвайки процедурата, съответните жалби за това са подадени.


Още по темата: общо новини по темата: 100
03.01.2024 »
11.11.2023 »
18.03.2023 »
20.01.2023 »
04.02.2022 »
23.11.2021 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sapunkata-s-tyutyuneviya-sklad-v-Plovdiv-vliza-v-suda-627409
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.