Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Родители въоръжават децата си с лютиви спрейове и палки за самозащита
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 14.03.2016Коментари ()5137
©
Родители на ученици от пети до дванадесети клас масово въоръжават децата си с лютиви спрейове и палки за самозащита, пише "Телеграф". Така майките и татковците по-спокойно приемали факта, че младежите се прибират в тъмните часове на деня от училище. 

Дори ги инструктирали да държат оръжията в ръцете си в неосветените райони, за да реагират бързо при нападение. Момичетата често носели спрейове, докато момчетата получавали палки и ги криели в якетата си.

След случая на стрелба в столичното 26-о СОУ Йордан Йовков започнала нова вълна за въоръжаване. Част от гимназистите дори купували скришом от семействата си електрошок, боксове и ножове с парите, дадени им за закуска, разказаха техни съученици. 

Подобни средства за самозащита се продават свободно онлайн, като цените им са между 8 и 20 лева. Палки, приличащи на полицейски, пък се търгуват по 17 лв.

Проверка в едно от столичните училища показа, че 24 тийнейджъри от един випуск в девети клас разполагат с швейцарски ножчета или "пеперуди". Те дори признават, че си имат дилър, който купувал оръжията от магазин в жк. "Люлин" и им доставял поръчките.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Roditeli-vuoruzhavat-decata-si-s-lyutivi-spreiove-i-palki-za-samozashtita-625340
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.