Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Жълт" код за обилни валежи е обявен за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 10.03.2016Коментари ()2788
© Plovdiv24.bg
"Жълт" код за обилни валежи от дъжд е обявен за днес в 18 области в страната, показа справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Кодът е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, София-област, София-град, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково.

Днес времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, значителни в Западна и Централна България. Вятърът ще е слаб до умерен от изток - североизток. Максимални температури между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за март, след обяд ще се повишава.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1200 метра - дъжд. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, а на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 9° до 12°. Температурата но морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhult-kod-za-obilni-valezhi-e-obyaven-za-Plovdiv-624378
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.