Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Районна прокуратура разследва две лица за държане на тютюн без бандерол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:12 / 07.03.2016Коментари ()1939
©
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу Славчо Р., на 46 г., и Неджатин А., на 44 г., и двамата от Пловдив, привлечени като обвиняеми за държане на акцизни стоки без бандерол, като такъв се изисква по закон, немаловажен случай и деянието е извършено от две лица, сговорили се предварително - престъпление по чл. 234 ал. 2 т. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 2 март 2016 г. около 19 часа в сектор "Криминална полиция" при Трето РУ на МВР-Пловдив е получен сигнал, че няколко лица държат на съхранение и се готвят да транспортират за продажба акцизни стоки - нарязан тютюн в стопанска постройка, намираща се на ул. "Рогошко шосе" в Пловдив. 

Сформирана е група от полицейски служители за проверка на получения сигнал, като на мястото са били установени Славчо Р., Неджатин А., както и други лица. 

Били са установени и два броя автомобили - лекотоварен автомобил, марка "Форд Транзит" и лекотоварен автомобил, ван "Форд Галакси", паркирани в селскостопанския двор, където е била постройката.

При условията на неотложност е било предприето претърсване в селскостопанския двор, както и в двата лекотоварни автомобила, при което е иззето голямо количество зелено-кафява на цвят суха листна маса - около 1 500 кг, която по първоначални данни е тютюн, както и машини за рязане на тютюн и други вещи от значение за разследването. Иззети са и двата лекотоварни автомобила.

По отношение на обвиняемите Славчо Р. и Неджатин А. са взети мерки за неотклонение "парична гаранция" от по 2 000 лева за всеки един от тях, като е взето предвид влошеното им здравословно състояние. 

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активни процесуално-следствени действия по разследването - разпити на свидетели, назначена е експертиза на иззетото количество тютюн и др.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Raionna-prokuratura-razsledva-dve-lica-za-durzhane-na-tyutyun-bez-banderol-623641
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.