Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дете от Пловдив с церебрална парализа започна да рисува
Автор: Мариана Панчева 17:13 / 01.03.2016Коментари ()2270
© Plovdiv24.bg
Дете от Пловдив с тежка лична съдба и страдащо от церебрална парализа започна да рисува и мечтае, след включването му в проект в подкрепа на хората с увреждания в "Източен". 

Сега малчуганът отново е сред близо 100-те жители на района, подали до този момент молби за включване в проект "Независим живот", чийто старт обяви днес кметът на района Николай Чунчуков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Детето вече има и друг цел - тъй като обича да рисува каратисти, сега то иска да се срещне с истински японец, разказаха от екипа, работещ по новия проект.

Въпреки многото желаещи, максималният брой потребители на услугата ще е около 75. Отсяването на нуждаещите се от помощ става по определени критерии, но приоритет са децата и хората, които реално не могат да се обслужват сами, категоричен бе Чунчуков.

50 пък са подадените молби с желаещи да станат лични асистенти до този момент, поясни той. Възнаграждението на личния асистент ще е 3,20 лева на час според времето на ангажираност. 

За включените в "Независим живот" ще се грижат още медицинска сестра, рехабилитатор и психолог. Ще бъде закупен е и микробус, с който трудноподвижните пловдивчани ще могат да посещават дори културни събития.

Офисът на екипа, работещ по проекта се намира на ул. "Лотос" 1.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dete-ot-Plovdiv-s-cerebralna-paraliza-zapochna-da-risuva-622616
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.