Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изключиха от ГЕРБ в Пловдив хората на Здравко Димитров, него - не
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:02 / 15.02.2016Коментари ()14738
© Plovdiv24.bg
Величка Шопова
Видни членове на ГЕРБ в Пловдив, работили за Здравко Димитров-Зико като кандидат за кмет от местна коалиция, подкрепена от РБ, са изключени. Това потвърди градският лидер на организацията Иван Тотев

Сред изгонените са бившите депутатки Величка Шопова и Зоя Георгиева, както и съветникът Ангел Ангелов. Бившите общинари Сузана Николова и Здравко Ангелов също са изключени. В черния списък е и Анести Тимчев, водеща фигура в кандидат-кметската кампания на Зико. 

Предложенията за изключване дошли от районните организации на ГЕРБ, които градският лидер Иван Тотев депозирал в Изпълнителната комисия. Той уточни, че тя ги е одобрила. Списъкът с изгонените наброявал 70 души. 

Основният мотив е, че на местните избори не са работили за кандидата на ГЕРБ Иван Тотев, а са помагали на конкурента му.

Самият Здравко Димитров не е бил предложен за изключване от Пловдив и засега остава член на ГЕРБ. Веднага след изборите той беше назначен за областен управител. 

"Решихме да му запазим достойнството", обясни функционер от район "Западен".

Никой не ме е уведомил. Мислех тези дни да мина през офиса на ГЕРБ, сега ще отида да видя какво става", заяви Сузана Николова

През лятото тя беше сменена като шеф на "Свободна зона" в Пловдив, а точно преди изборите атакува Тотев. По време на вота беше председател на секционна комисия от квотата на АБВ.
Здравко Димитров не е бил предложен за изключване от ГЕРБ.

"Естествено, че ще работя за Здравко Димитров. Всеки си има виждане кого да подкрепи", заяви и Ангел Ангелов, който е общински съветник от коалицията на Зико. Според него отлюспванията са лошо нещо.

"Когато почнеш да се чистиш много, в един момент оставаш сам. Вместо да попълваме редиците с нови хора, ние се чудим как да ги разредим", допълни Ангелов. 

Той се съгласи, че е съветник от друга политическа сила и е логично да не бъде член на ГЕРБ.



Източник: в. "24 часа"


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izklyuchiha-ot-GERB-v-Plovdiv-horata-na-Zdravko-Dimitrov-nego-ne-618623
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.