Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Алкохол, висока скорост и неспазване на правилата правят Пловдив най-опасното място за шофиране
Автор: Мариана Панчева 16:34 / 25.01.2016Коментари ()8882
© Plovdiv24.bg
Вече традиционно Пловдив се нарежда в челните места на класацията за нарушения и загинали по пътищата. Тази неизненадваща никого констатация направиха присъстващите на работната среща за сигурността, свикана от Областния управител на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg 

По думите на униформените една от големите причини за това е, че Пловдив се намира в центъра на България и потокът от коли, пресичащ града, е огромен. Като се прибави шофиране след употреба на алкохол, висока скорост и нарушение на правилата, то трагичните резултати са налице. 

Според анализ за 2015 година няма място в Пловдивска област, където два пъти на едно и също място да се е случила катастрофа с ранени или загинали и по тази причина трудно се прогнозира къде ще се случи следващата. 

Повече патрули на пътя, включително и служители от други звена в системата, както и засилената работа с деца, които да бъдат възпитани в дух на толерантност и уважение към правилата на пътя, п
© Plovdiv24.bg
ък са решенията, предложени от полицаите. 

Бе обсъдена и идеята за създаване на общ център за видеонаблюдение, който да приема информацията от всички камери в областта. 

Полицаи предложиха избор на софтуер със заложени параметри на пододзрително поведение на хора, автомобили, което би подпомогнало униформените при анализ на ситуацията.

Повод за срещата, свикана днес от Димитров, е изключително намаленият състав на полицейските подразделения в общините от Пловдивска област. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Alkohol-visoka-skorost-i-nespazvane-na-pravilata-pravyat-Plovdiv-nai-opasnoto-myasto-za-shofirane-613289
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.