Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Майката на убит в Пловдив митничар към подсъдимия: Иване, как можа?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:09 / 21.01.2016Коментари ()8008
© 24 часа
Родителите на жертвата - Петър и Стоянка Дребчеви
"Иване, как ти даде сърце да го направиш, как можа?", изплака към един от убийците на сина си Стоянка Дребчева. 

"Нямам нищо общо с това", просъска Иван Кабарелов от Съединение, обвинен в екзекуцията на митничаря Георги Дребчев, извършена през 1999 година в Пловдив.

В Окръжния съд в града под тепетата продължи процеса, обвиняем по който е и соченият за килър и натиснал спусъка Божидар Атанасов. 

Когато почернената майка на убития се изправи очи в очи с убийците на сина си и чу от Карабелов, че отрича вина, сестрата на застреляния извика: "Ти ли нямаш общо, ти цял живот това си правил".

Смазан от мъка, бащата на Георги Дребчев - Петър, само мълчеше и тайно бършеше сълзите си. Съдия Христо Симидчиев допусна родителите на митничаря да бъдат конституирани като частни обвинители.

Майката и бащата поискаха по 250 лева обезщетение от убийците. Дъщерята на Дребчев не пожела да бъде частен обвинител. Делото ще продължи през февруари и март, като пет дни ще бъдат разпитвани десетки свидетели и вещи лица.

Показания ще дадат двама тайни свидетели, очаква се те да затвърдят обвинението на прокуратурата, че именно Иван Карабелов и Божидар Атанасов стоят зад зверската екзекуция и да направят сензационни разкрития.

Преди 17 години пред дома си в Пловдив е убит с огнестрелно оръжие митническият инспектор Георги Дребчев. Случаят дълги години беше в графата неразкрити убийства, докато миналата година пловдивската полиция и прокуратура изненадващо не арестуваха няколко души и не обявиха, че имат свидетели за екзекуцията.

Според обвинението покойният вече кмет на Съединение Евгени Маринчешки, който преди няколко години загина в катастрофа, е поръчал да убият митничаря. 

Дал 60 бона на Иван Карабелов, който пък броил част от парите на килъра Божидар Атанасов. Последният е и с второ обвинение за убийство-това на бизнесмена Огнян Харизанов, извършено през 2007 година.

Според разследващите търговецът на кожи е бил застрелян на вилата си над Пловдив от Атанасов, който тогава е бил в отпуска от пловдивския затвор.

Двете убийства са извършени с ловна пушка. Смята се, че Божидар Атанасов е бил част от престъпна група, изпълняваща мокри поръчки.



Източник: Блиц


Още по темата: общо новини по темата: 33
13.11.2023 »
12.08.2023 »
14.02.2022 »
28.06.2021 »
16.04.2021 »
19.02.2021 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Maikata-na-ubit-v-Plovdiv-mitnichar-kum-podsudimiya-Ivane-kak-mozha-612445
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.