Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жизнерадостен хумор и искрящо шампанско в премиерата на "Прилепът"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 19.12.2015Коментари ()1488
©
Жизнерадостното празнично светоусещане и благодушна ирония предлага премиерата на "Прилепът" от Щраус днес от 19,00 часа в Пловдивската опера. 

Оперетата е елегантна и остроумна комедия на нравите, своеобразно тържество на танцувалните мелодии на Щраус. Популярното заглавие задължително присъства в новогодишната програма на Виена и редица от световните оперни театри.

Постановката на режисьора Георги Динев и хореографа Боряна Сечанова преминава под знака на опияняващия бал-маскарад и безумните авантюри - до апотеозния им валсов финал. 

За пресъздаване на автентичния виенски период са се погрижили сценографът Иван Токаджиев и художникът на костюмите Николина Костова-Богданова. Блясъкът се допълва от екстравагантни мебели с антикварна стойност, специално поръчани за представлението.

Диригентът Диан Чобанов работи с изключително талантлив солистичен състав. На очарователното сопрано от Пловдивската опера Марияна Панова партнират гост-солистите Вера Гиргинова, Момчил Караиванов, Иво Йорданов и Александър Баранов, както и диркеторът на пловдивската Драма Кръстю Кръстев. 

Балетът и хористите активно участват в класическата комична оперета, която ще се играе на български език. Оркестърът на Опера Пловдив повдига градуса на празничното настроение като изпълнява искрящата музика с лекота.

Интересът към "виенското шампанско" на оперетата в Пловдив е изключителен. Билетите за 19 декември отдавна са изчерпани, на привъшрване са и местата за втората премиерна дата на 15 януари 2016 година.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhizneradosten-humor-i-iskryashto-shampansko-v-premierata-na-Prileput-605025
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.