Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът: Със Захариева съдебната реформа ще продължи с бърза скорост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:21 / 17.12.2015Коментари ()2041
© Impact Press Group
Президентът Росен Плевнелиев е убеден, че ако номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева получи подкрепата на парламента, реформата в българското правосъдие ще продължи на висока скорост.

Според държавния глава номинацията на Екатерина Захариева за министър на правосъдието е ясен знак за продължаване на реформата в българското правосъдие, чрез диалог и национално отговорен подход чрез институционално сътрудничество на всички - от президента, през МС, до парламента и съдебната власт.

Номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева се среща днес с парламентарно представените групи в търсене на подкрепа за утрешното гласуване на нейната кандидатура.

По думите на Плевнелиев конституционните промени са стъпка в правилната посока, но не са достатъчни.

Предстои въвеждането на закона за съдебната власт и процесуалните закони, които не са по-малко по-важни за съдебната реформа в България. 

"Ако не придвижим реформата напред в българското правосъдие, няма да има работни места, няма да има нови инвестиции, няма как да се развиваме и забогатеем. Правната несигурност е предпоставка за бедност", допълни Плевнелиев.

Източник: btv



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-Sus-Zaharieva-sudebnata-reforma-shte-produlzhi-s-burza-skorost-604608
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.