Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обвинителен акт за теглене на пари от карта без знанието на титуляра
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 16.12.2015Коментари ()1625
©
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Иван Николов, на 37 г. от Стрелча, за използване на данни от платежен инструмент без знанието на титуляра.

Обвиняемият е предаден на съд за това, че в периода от 8 ноември 2013 г. до 26 февруари 2015 г. е използвал данни от платежен инструмент - дебитна банкова карта, без съгласието на титуляря, за да превежда различни суми по разходи за плащане на електричество, мобилен телефон, доставки и други, всички транзакции на обща стойност 1032 лева.

Иван Николов и притежателят на дебитната карта работели на едно и също място от 2013 г. Когато ходели на работа, държали вещите си в шкафове, които не се заключвали. 

През февруари 2015 г. пострадалият решил да изтегли всичките си пари от дебитната карта. Когато отишъл в банката, установил, че сумата е по-малко от внесената. 

Направената справка показала, че от картата са били извършени различни плащания по сметки на колегата му Иван Николов и на майка му.

Установено било, че обвиняемият е копирал данните от банковата карта на пострадалия на личния си компютър и така извършвал разплащанията. Николов е признал вината си, изразил е съжаление за стореното и е възстановил сумата на пострадалия.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Николов е обвинен, е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obvinitelen-akt-za-teglene-na-pari-ot-karta-bez-znanieto-na-titulyara-604331
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.