Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Здравко Димитров се срещна със заместник-губернатора на Санкт Петербург
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:52 / 16.12.2015Коментари ()1706
©
Областният управител Здравко Димитров имаше поредната делова среща в Санкт Петербург. След като вчера обсъди с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова съвместни мероприятия, касаещи успешното представяне на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година и възможностите за международен културен трансфер, днес той се срещна със заместник-губернатора на Санкт Петербург Сергей Николаевич Мовчан. 

Двамата обсъдиха възможностите за подобряване на търговските отношения между Санкт Петербург и Пловдив.

Мовчан отговаря за търговско - промишлените взаимоотношения и координира работата на комисиите по индустриална и иновационна политики и по развитие на бизнеса и пазара на Санкт Петербург. 

Мовчан заяви, че интересите от руска страна са в посока на търговията с плодове и зеленчуци, продуктите на българската консервна промишленост, както и към пазара на недвижими имоти. Потенциал има и в развиване на спа туризма у нас. 

Заместник-губернаторът заяви, че е много доволен от срещата си със Здравко Димитров и държи да се възобновят двустранните търговски взаимоотношения.

От своя страна Областният управител покани Мовчан на посещение с делегация в Пловдив и областта. Очаква се визитата да бъде планувана за пролетта на 2016 година.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zdravko-Dimitrov-se-sreshtna-sus-zamestnik-gubernatora-na-Sankt-Peterburg-604282
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.