Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новите "умни" светофари изнервиха пловдивчани! Добрата новина - временно е!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 12.12.2015Коментари ()20730
Все повече пловдивчани започнаха да си задават въпроса колко "умни" са новите светофари в града ни. Plovdiv24.bg реши да внесе яснота по случая, като за целта се обърнахме към ръководителя на Транспортния проект Борислав Кръстев:

"В момента новите светофари все още работят по стария начин, тоест тях не ги управлява контролният център. Сега настройваме сървърите, за да не стават безумия на по-късен етап. 

Към настоящия момент светофарите работят по предварително дефинирани твърди циклограми. Занапред обаче това няма да е така - ще се коригира продължителността на сигнала и във всеки един момент тя ще е различна.

Когато например се получи по-голяма колона от автомобили, зеленият сигнал автоматично ще бъде удължаван в този участък.

Сега се получават задръствания заради новите секции за ляв завой, защото времето за преминаване направо се ограничава за сметка на правещите ляв завой. Но това ще се промени и трафикът ще стане по-малък.

Надявам се от 1 януари системата да работи по новия начин. Все още я донастройваме". 

Сигнал на читателка:

"Здравейте. Пиша Ви по повод новите светофарни уредби и по-конкретно бул. "Васил Априлов" и бул. "България", също и бул. "Васил Априлов" и бул. "Дунав". Идеята беше да не се образуват задръствания, а май стана точно обратното. 

Сутрин в пиков час към 8 задръстването е от средата на моста. Чака се по 15-20 мин. да минеш направо.

Вечер в обратната посока е същото, колите не могат да се изнесат и дори светофарът понякога ги оставя в средата на кръстовището с бул. "Дунав", съответно завиващите наляво и надясно също не могат да минат. 

Съжалявам, че не се съобразих навреме да направя снимка. Същите задръствания станаха и по бул. "Руски" след смяна на светофарните уредби.

Шофьорите допълнително се изнервят от ситуацията. Въпреки това, подкрепям идеята, завиващите наляво да минават свободно след знак на светофара. 

Проектът със смяната на тази светофарна уредба може да не е приключила още, но ако остане така, не мисля, че ще бъде много удачно. Лек ден!"


Още по темата: общо новини по темата: 1011
12.05.2024 »
12.05.2024 »
08.05.2024 »
03.05.2024 »
02.05.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/169 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novite-umni-svetofari-iznerviha-plovdivchani-Dobrata-novina-vremenno-e-603258
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.