Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив откриват първия в страната Дневен център за хора с редки болести
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:20 / 27.11.2015Коментари ()1720
© Plovdiv24.bg
Първият в страната Дневен център за хора с редки болести ще бъде открит днес от 13 часа в Пловдив на бул. "Източен" 1. Центърът е съвместен проект на Националния алианс на хората с редки болести и Сдружение "Защо Доброволец?". 

Първото по рода си звено в България, предлагащо подобни услуги за хората с редки болести, е създадено изцяло на доброволен принцип от доброволци на Сдружението. Помещението е предоставено от община Пловдив.

В Центъра са предвидени арт-терапия, йога за деца и възрастни, изучаване на чужди езици, обясни Калина Касабова, председател на Сдружение "Защо Доброволец?". 

За най-малките е изграден специален детски кът, съвместно с ученици от Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов", които изработиха стена-пано, част от инициативите им по повод 40-та годишнина на гимназията. 

Децата в Дневния център за хора с редки болести ще имат интересни занимания - "Академия за фокусници", терапия чрез йога, Творческа работилница, празнуване на рождени дни и други.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-otkrivat-purviya-v-stranata-Dneven-centur-za-hora-s-redki-bolesti-599769
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.