Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Патриотите обжалват четвъртия мандат на "Кауза Пловдив" в ОбС
Автор: Мария Морунова 13:58 / 26.11.2015Коментари ()3883
© Plovdiv24.bg
Категорично групата на Патриотичния фронт ще обжалва решението на Административния съд за още един мандат в местния парламент за "Кауза Пловдив". Това заяви съветникът от ПФ Слави Георгиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Георгирев подчерта, че патриотите категорично не са съгласни с постановеното от съда решение. Според тях съдът мери с двоен аршин и се занимава с неща, които не са му присъщи и няма право да се занимава с тях.

"Двойният аршин е заради това, че само по това дело на "Кауза Пловдив" е позволена някаква форма на броене на бюлетини. Странно защо по другите дела, по които страна е Славчо Атанасов и ПФ, не беше постановено такова отваряне на чували и броене на бюлетини", коментира Георгиев, макар по делото, в което искат касиране на избора за кмет в "Западен", да беше позволено такова нещо.

ПФ не са съгласни и с това, че в решението на Административния съд директно е преминато към изчисляване на остатъци, към разпределяне на мандати, което е присъщо само на ОИК и "Информационно обслужване". А коя бюлетина е валидна, постановяват само СИК-овете.

Жалбата на ПФ ще бъде внесена в законовия 7-дневен срок за обжалване пред Върховния административен съд (ВАС).

От своя страна общинският съветник от "Кауза Пловдив" Константин Георгиев заяви, че мнението му изцяло се припокрива с това на съда.

"Съдът не е броил бюлетини, той направи оглед на т. нар. недействителни бюлетини, които неправилно са били отчетени като недействителни от страна на Секционни избирателни комисии (СИК). В тази връзка разпореждането на съда е ОИК да преизчисли наново мандатите в ОбС, което ще доведе до разместване на квотите в местния парламент - "Кауза Пловдив" ще получи още един мандат", коментира Георгиев.




Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Patriotite-obzhalvat-chetvurtiya-mandat-na-Kauza-Plovdiv-v-ObS-599679
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.