Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Деца взеха участие във форум по кариерно ориентиране
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:27 / 25.11.2015Коментари ()1325
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Братя Миладинови":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес учениците от VI-а клас от СОУ "Братя Миладинови" - Пловдив взеха участие във форум по кариерно ориентиране "В света на професиите". 

Събитието беше организирано от Центъра за кариерно ориентиране - Пловдив, създаден по проекта на Министерството на образованието и науката "Система за кариерно ориентиране в училищното образование". 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Учениците, разделени на 4 групи - според интересите и желанията за упражнявана от тях професия, представиха пред своите съученици, родители и гости предварително изготвени проекти. 

По много атрактивен начин бяха показани професиите: полицай, треньор, лекар и дизайнер. Облечени в характерната за тях работна униформа, учениците демонстрираха и своите артистични умения.

В представянето на отделните професии беше включен родител, упражняващ професията треньор. Той сподели своя опит и постижения. За положителните и отрицателните страни на работата на полицая разказа и инспектор от детска педагогическа стая на I РПУ- Пловдив.

Форумът по кариерно ориентиране "В света на професиите" помогна на учениците да осъзнаят, че не е достатъчно да харесват професията по външни белези. 

Необходимо е да знаят какво конкретно се работи, в каква работна среда, с какво работно време, какви са контактите и възможностите за намиране на работа, какви са изискванията към качествата, знанията, уменията и образованието. 

И ако се убедят, че работата им харесва, тогава да потърсят информация къде могат да получат подходящото образование и квалификация.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Deca-vzeha-uchastie-vuv-forum-po-karierno-orientirane-599448
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.