Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Съюз за Пловдив" осъди терористичните атаки в Париж
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 19.11.2015Коментари ()1729
©
Обединена Европа няма да позволи да бъде върната в мрачното Средновековие, където се е устремила Ислямска държава. Това се казва в декларацията на ПП "Съюз за Пловдив" във връзка със смъртоносните атентати в Париж на 13 ноември, която бе прочетена днес в Общинския съвет от Владимир Кисьов.

"Съюз за Пловдив" остро осъжда този антихуманен, нечовешки акт и заявява ангажимента и подкрепата си към френския народ в борба срещу тероризма, агресията и омразата към начина ни на живот и на европейските ценности, които изповядва свободния свят. 

"На 13 ноември станахме свидетели на шокиращо, варварско деяние от страна на джихадистки терористи в сърцето на Европа, при което загинаха над 130 души от различни националности, а стотици други бяха ранени. 

Този акт на варварство показа сатанинско лице на Ислямска държава и техните господари, които проповядват омраза и разруха на съвременния цивилизационен свят. Ударът беше насочен не само срещу Франция и френския народ, но и към демокрацията, начина ни на живот и ценностите, които изповядва свободния свят. 

Тези атаки в Париж - столица на толерантността по отношение на етнос, религии и вяра - целят да всеят омраза, страх и хаос в европейските народи и да разклатят основите на светската държава, подчертава се в декларацията. 

Терористите трябва да знаят много ясно, че цивилизованият свят ще се обедини още повече срещу терора, омразата и страха, които се опитват да ни наложат. Европа няма да позволи да ни отнемат изконните човешки права и свободи, тъй необходими за развитието и осъществяването на целите и да направи света по справедлив и добро място за живеене. 

"Съюз за Пловдив" призовава всички да кажем НЕ на страха от терора, насилието и убийствата на невинни граждани по целия свят. 

Скъпи французи, ние сме с вас в този тежък момент, поклон пред жертвите на тероризма", гласи декларацията на "Съюз за Пловдив".


Още по темата: общо новини по темата: 105
11.05.2016 »
02.04.2016 »
12.03.2016 »
28.02.2016 »
24.02.2016 »
19.02.2016 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Suyuz-za-Plovdiv-osudi-teroristichnite-ataki-v-Parizh-597802
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.