Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Юбилейна научна конференция организират социолозите в ПУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 19.11.2015Коментари ()1435
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Катедра "Социология и науки за човека" към Философско-историческия факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и Института за критически социални изследвания организират юбилейна научна конференция на тема: "Социоаналитичният обрат: Бурдийо и след него". Двудневният форум ще се проведе на 20 и 21 ноември, петък и събота, в зала "Компас" на Ректората на висшето училище на ул. "Цар Асен" №24, съобщиха оранизаторите.

Конференцията е част от честванията по случай 20-годишната от създаването на специалност "Социология" в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и 25-годишнината на Института за критически социални изследвания. 

Тя е и повод да се отбележи 85-годишнината от раждането на Пиер Бурдийо, чието диво мислене винаги е било вдъхновение за теоретични иновации и социологически открития. Форумът ще бъде съсредоточен както върху социоанализата на Пиер Бурдийо, така и върху граничните проблеми на социоанализата и психоанализата, психиатрията и етнометодологията. 

В него ще вземат участие водещи учени от Пловдивския, Софийския и Нов български университет, както и докторанти и студенти, обучаващи се в програмата Excellence към Катедрата.

Ще бъде осъществена видеовръзка с проф. Йоханес Вайс от Университета в Касел и проф. Растко Мочник от Люблянския университет, които са Доктор хонорис кауза на Пловдивския университет и членове на Международния борд на Директорите на ИКСИ.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Yubileina-nauchna-konferenciya-organizirat-sociolozite-v-PU-597779
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.