Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Решено: Данъкът на колите в Пловдив ще бъде намален, умуват с колко!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:16 / 12.11.2015Коментари ()10418
© Plovdiv24.bg
Категорично данъкът на най-масовите автомобили в Пловдив ще бъде намален, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви кметът Иван Тотев

По думите на кмета най-масовите три класа автомобили, с мощност до 110 kW на двигателя, които наброяват над 120 хил. коли, регистрирани в Пловдив, ще бъдат засегнати от падането на ставката. Все още обаче се правят анализи и може би след седмица ще има яснота с колко точно ще бъде намален налогът.

Заедно с него ще се намали и данъкът на камионите. Няма да има промяна в данък МПС за най-скъпия клас коли, които са около 9 хил. автомобила, регистрирани в Пловдив.

"В никакъв случай не бива да се подхожда емоционално с тази тема. Който има идея за намаляване на данъците, очакваме да входира в Общината експертно предложение - колко да е намалението, откъде община Пловдив ще го компенсира, по какъв начин ще се гарантира, че работата на Общината няма да е застрашена в следващите 4 г. заради това намаление. 

Такова предложение до момента не сме получили, а ставаме свидетели само на емоционални пресконференции. Емоционалното говорене пречи", коментира Тотев искането и на други партии за намаляване на данъците.

Той подчерта, че анализите, които се правят в момента, са на база експертност. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Resheno-Danukut-na-kolite-v-Plovdiv-shte-bude-namalen-umuvat-s-kolko-596157
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.