Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стефан Бонев събира почитатели в НЧ "Алеко Константинов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 11.11.2015Коментари ()1652
©
Среща с почитателите на писателя Стефан Бонев организира Народно читалище "Алеко Константинов 1954" - Пловдив днес от 18:00 часа.

Акцентът ще бъде върху последната книга от майстора на късия разказ, носеща заглавието "Странните неща", която излезе само преди броени месеци с щемпела на издателство "Летера", съобщи секретарят на читалището Ани Парсехян. 

За тайните в творческата лаборатория на Бонев ще говори литературоведът и преподавател в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" Здравко Дечев, а избрани негови творби ще чете актрисата от театър А'парт Ваня Давчева под музикалния акомпанимент на китаристката Веси Христозова Лупо.

През лятото сборникът "Странните неща" беше представен в три английски и в една американска медии, излизащи на български език. От юни до септември общо петнадесет разказа на Стефан Бонев бяха публикувани в издания в Лондон и в Чикаго.

Девет от тях се появиха в "Новини Лондон" и по един в "Е-вести" и "БГ Бен" във Великобритания, както и още четири в задокеанското "България 21 век".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stefan-Bonev-subira-pochitateli-v-NCh-Aleko-Konstantinov-595751
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.