Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Виртуозът Светлин Русев с концерт в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:54 / 13.10.2015Коментари ()982
©
Концертмайсторът на оркестъра на Френското национално радио и Сеулската филхармония - Светлин Русев, ще свири с оркестъра на Пловдивска опера на 29 октомври в Концертна зала от 19 часа. Професорът в Консерваторията в Париж изнася годишно над 100 концерта по целия свят. 

Виртуозният цигулар ще настрои своя Страдивариус от 1710 г. "Camposelice" на вълната на скандинавския романтизъм, чийто най-изявен представител е Ян Сибелиус. Повод за представяне на Концерт за цигулка и оркестър оп. 47 е 150 години от рождението на композитора. 

Самият Сибелиус е бил цигулар, но не е успял да направи кариера като изпълнител, затова пък в единствения си концерт за цигулка и оркестър е създал невероятно красив и много труден за изпълнение образец на носталгичната скандинавска представа за възвишеното. 

Симфоничният концерт е част от IV-ти МФ "Дни на музиката в Балабановата къща". Диригентът Диан Чобанов е включил в програмата и Чайковски - Симфония N4. Произведението е определяно като първата симфония-психологическа драма в руската музика.

Билети за симфоничния концерт със солист Светлин Русев се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Virtuozut-Svetlin-Rusev-s-koncert-v-Plovdiv-589106
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.