Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Листата на ГЕРБ Пловдив за Общински съвет готова
Автор: Мария Морунова 15:25 / 15.09.2015Коментари ()6923
© Plovdiv24.bg
Листата за общински съветници на ГЕРБ ще бъде регистрирана на 22 септември. Въпреки че е Денят на независимостта, Общинската избирателна комисия работи без почивен ден. Това увери кметът на Пловдив и водач на листата Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му листата на ГЕРБ до голяма степен няма да е изненада - има 6 районни кметове, които вече са обявени и всички те имат места в листата. Освен тях може би около 80% от общинските съветници повтарят мандата си.

"До 22 място може би е ясна - това са районните кметове плюс старите общински съветници и аз като водач. Оттам насетне имаме директори на общински предприятия, хора, които са работили за промяната на Пловдив, хора, допринесли за тази промяна - всички тези хора са в листата - директорът на ОП "Чистота", зам.-директорът му, директорът на "Паркове и градини". Няма хора, които да ви изненадат, няма такива, които да не познавате", коментира градоначалникът.

Той поясни, че освен тези хора в листата има много добро представяне и на младежката организация, защото партията държи на приемствеността.

"Има поне 5-6 лица в листата от младежката организация - зам.-кметът на "Западен" Ангел Славов, шефът на ОПУ Петър Попов, Пенчо Малинов, който е в ръководството на организацията и други", допълни Тотев.

Според него причините за отпадането на част от сегашните общински съветници от листата са комплексни. Той определи и като нормална подмяната на общински съветници и нямало място за обидени.

"Ние сме голяма партия и се случват различни неща през годините. Не си мислете, че някой в ГЕРБ може да бъде незаменим, освен може би Борисов. Единствено незаменим е духът на партията", каза още градоначалникът.

Той поясни и, че до 7 дни преди изборите ще има действащи заместници на районните кметове със заповеди на титулярите, които пък излизат в отпуск. По закон 7 дни преди изборите трябва да се свика сесия на ОбС, която да назначи хора на тези длъжности до момента на полагане на клетва от новоизбраните районни кметове.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Listata-na-GERB-Plovdiv-za-Obshtinski-suvet-gotova-583108
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.