Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новият Генерален консул на Гърция посети Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:58 / 14.09.2015Коментари ()3719
©
Областният управител на област Пловдив Розалин Петков се срещна днес с новия генерален консул на Република Гърция в Пловдив - Николаос Папагеоргиу.

Това е първата официална среща на генералния консул след встъпването му в длъжност. Той е в България от една седмица. Посещавал е страната ни само веднъж, в София за 3 дни. Дипломат от кариерата от 1991 г, това е петият му пост, след работата му в Иран, Англия, Албания и НАТО. 

Новият генерален консул сподели, че се чувства изключително щастлив от назначението си в Пловдив, защото двата народа традиционно поддържат близки, приятелски и добросъседски отношения. 

Познават се добре, имат дългогодишни връзки във всички сфери на обществения, икономическия живот и културната сфера. Сигурен е, че ще направи всичко, което зависи от него в рамките на професионалните си ангажименти, тези контакти да продължат да се развиват, задълбочават и укрепват. 

Когато е споделил на колеги и приятели, че заминава за България, за Пловдив, всички, без изключение са изразили огромна радост и известна доза приятелска завист, защото двата народа изпитват много добри чувства един към друг.

В момента Гърция изживява труден пер
©
иод, който със сигурност ще премине, каза новият генерален консул. Областният управител изрази убедеността си, че след този труден период на изпитания гръцкият народ със сигурност ще излезе още по-силен. 

В разговора стана дума и за отличните взаимоотношения между град Пловдив и редица гръцки общини, както и за големия брой гръцки студенти, които се обучават в пловдивските ВУЗ-ове. 

В края на срещата Папагеоргиу подари на Областния управител малък макет на Атина Палада от Акропола. Двамата си пожелаха взаимно успех в работата, много бъдещи съвместни срещи и добро сътрудничество.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Noviyat-Generalen-konsul-na-Gurciya-poseti-Plovdiv-582767
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.