Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утроиха наказанието на мъжа, опитал да запали Джумая джамия! Какво мислите за новата присъда?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:04 / 17.08.2015Коментари ()5208
© Plovdiv24.bg
Апелативният съд в Пловдив увеличи присъдата на мъжа, опитал да запали Джумая джамия, научи Plovdiv24.bg. Новото наказание е 3 години лишаване от свобода.

Решението на предната инстанция бе 1 година:

На 27 април Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Виктор Александров на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той беше признат за виновен в това, че на 5 януари в Пловдив е направил опит да запали сграда със значителна стойност - Джумая джамия на стойност 1 248 800 лева, собственост на Мюсюлманско настоятелство Пловдив, като имуществото има историческа и художествена стойност и деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

На 5 януари в Пловдив Александров е отнел чужди движими вещи - 2.600 литра бензин A 95Н на стойност 5,46 лева, от владението на фирма "Арена И.Т." ЕООД Пловдив, без съгласие на ръководството на дружеството с намерение противозаконно да ги присвои.

Около 20.00 часа вечерта подсъдимият Виктор Александров излязъл от дома си в Пловдив, като носел със себе си бутилка с мастика. Той отишъл в центъра на Пловдив в градинката в близост до сградата на Джумая джамия и там изпил носената с него мастика.

Наблюдавайки сградата на Джумая джамия Александров взел решение да я запали, тъй като смятал, че такава сграда не трябва да има в центъра на Пловдив.

В изпълнение на намисленото Александров се снабдил с дизел от бензиностанция, с която започнал да залива дървената облицовка на стените на джамията, за да я подпали, но пламъците угаснали.

После Александров запалил една от пластмасовите саксии за цветя, долепени до дървената ламперия, която също залял с дизелово гориво, и саксията започнала да гори.

Огънят в горящата саксия бил угасен от служители в "Общинска охрана", а за случилото се били уведомени полицейски служители, които задържали подсъдимия.

Делото тогава се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Припомняме, че огромна част от коментарите в статията под едногодишното лишаване от свобода бяха в духа на това, че то е твърде пресилено и незаслужено.

Какво мислят нашите читатели за новата, увеличена присъда на Виктор Александров? 



Още по темата: общо новини по темата: 8
29.12.2015 »
27.04.2015 »
27.04.2015 »
24.04.2015 »
09.01.2015 »
08.01.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Utroiha-nakazanieto-na-muzha-opital-da-zapali-Dzhumaya-dzhamiya-Kakvo-mislite-za-novata-prisuda-577270
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.