Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разследване: Еколози готвят незаконни саботажи в РДНСК, за да спрат строежа на зоопарка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 16.08.2015Коментари ()8907
Самообявилите се за "еколози" група протестиращи, чиято цел е да саботират почти всеки голям проект на Пловдив, готвят в понеделник незаконен саботаж на работата на РДНСК. Целта им е да се спре стрежът на чаканата от поколения пловдивчани нова зоологическа градина.

"Еколозите" са създали затворено събитие във фейсбук, в което се влиза само с покани, където обсъждат организацията около саботажа в понеделник. Plovdiv24.bg обаче успя да се добере до планирането на мероприятието, което по думите на самите "еколози" е на границата на закона и може лесно да се квалифицира като неспазване на обществения ред

Ето как тече организацията и разговорите между самите "еколози":

- Подготвяме импровизирана картонена "арка" пред самия вход на сградата, на която ще бъдат "обесени" българските закони, които инспекцията продължава да погазва.

- Опитваме се да "окупираме" паркинга пред сградата, за да не могат служителите да достигнат работните си места в 9 часа, без да минат през нас и арката.

- Осигуряват се бутафорни брадви и мечове, с които ще посечем труповете на законите.

- Принтираме заповеди за "гражданско уволнение" на началника на РДНСК, които ще се връчат, ако до 10:00 часа няма официално становище от инспекцията по казуса.

- Ще бъде осигурен мегафон или преносима уредба, от които ще се скандират исканията ни и ще се пускат звуци на моторни резачки и отсечени трупи.

- Имаме нужда от тарамбуки, дайрета, свирки и всякакви други музикални инструменти, които да създават шум пред сградата, както и от хора, които да стоят пред арката с дълги метли и други, които да извършват 'сечта' на закони.

ВАЖНО: Събитието нарочно е създадено като тайно и само с покани до приятели. По-добре е във ФБ пространството да не се разпространява информация какво точно смятаме да направим, най-малкото защото част от действията са на границата на закона и могат лесно да се квалифицират като неспазване на обществения ред, както и за да е истинска изненада!



Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razsledvane-Ekolozi-gotvyat-nezakonni-sabotazhi-v-RDNSK-za-da-sprat-stroezha-na-zooparka-576883
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.