Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Черна борса с опасни пиявици се вихри в интернет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:21 / 23.07.2015Коментари ()3214
©
Черна борса с опасни пиявици се вихри в интернет. В последните седмици са пуснати десетки обяви на хора, които търсят или продават кръвосмучещи твари за медицински цели, пише "Телеграф". 

Лечението с пиявици, наричано хирудотерапия, е популярно още от древността, а напоследък интересът към него се възражда, твърдят лекари, които го прилагат у нас.

То помага на пациенти с разширени вени, хемороиди, тромбози, очни заболявания като глаукома и дори при хора с репродуктивни проблеми. Когато се прилага от експерти, лечението се извършва с пиявици, които са отглеждани в стерилни ферми в чужбина. Те струват между 4 и 7 евро бройката и притежават сертификат.

След като кръвосмучещото се използва за терапия, то се унищожава веднага пред очите на пациента. Именно това е разликата между легалната и черната търговия с пиявици. 

Когато са уловени във водоизточник и се продават нерегламентирано, тези твари може да пренасят болести като СПИН, хепатит и дори актуалната в момента зараза антракс, предупреждават експертите.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Cherna-borsa-s-opasni-piyavici-se-vihri-v-internet-571725
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.