Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивски бизнесмен: Младите са хем мързеливи, хем претенциозни!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 02.07.2015Коментари ()9678
© ПОТВ
Необичайна липса на сервитьори и готвачи се наблюдава това лято в пловдивските заведения. Работодателите не могат да открият необходимите им кадри, въпреки че пускат много обяви за набиране на персонал.

Нискоквалифицираната работна ръка в сферата на обслужването се насочва към морето, защото възнагражденията са сезонни и по-високи, а изискванията към персонала са по-занижени поради голямото натоварване там.

"Също така някои съчетават почивката с изкарването на временни доходи", смята експертът по психология на маркетинга и мениджмънта Иван Иванов, който се занимава с набиране на персонал за заведенията.

Сред изискванията за позиция "сервитьор" са позитивно отношение, добра комуникативност, разбиране проблематиката на клиента. 

Защо младите хора избират работа на морето:

"Девет от всеки десет човека, явяващи се на обява за работа, никога не са работили на подобна позиция и нямат и бегла представа какво трябва да изпълняват като задължения", категоричен е Иван Иванов.

Според Мишо Колев, собственик на верига за бързо хранене, хората, които се обаждат за позицията "готвач", първо питат за заплащането, а едва след това за естеството на работата.

Той е на мнение, че повечето от младите кадри са мързеливи, без необходимата квалификация и практика, а в същото време проявяват претенции.

Източник: ПОТВ



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-biznesmen-Mladite-sa-hem-murzelivi-hem-pretenciozni-567390
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.