Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Махат гаражите, за да се направят повече паркоместа
Автор: Мария Морунова 10:05 / 07.06.2015Коментари ()13962
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив обмисля старт на политика за премахване на гаражни клетки, като първо ще започне от район "Централен". Това е идея, която да стартира през следващия мандат, обяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Дори в районите, където има много свободни площи, започва да има липса на паркоместа. Смятаме да въведем като алтернатива на гаражните клетки паркомясто в жилищните комплексни сгради. Извън тези комплекса с премахването на гаражни клетки ще освободим и паркоместа", обясни кметът.

Ако всичко върви както трябва, ще се премине и към другите райони. Започва се от "Централен", защото там има най-малко гаражи. Така заемащите повече място от едно паркомясто гаражи ще се намалят. Ще се махнат и тези, които се използват за друго, а не за гараж.

По отношение на неправилното паркиране кметът припомни, че глобата за това ще бъде увеличена, а първите пропищели ще са тези, които паркират по велоалеите.

Повече проблеми с наглите шофьори има в събота и неделя, заради което се обмислят варианти за дежурни от "Общинска охрана" и в почивните дни.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mahat-garazhite-za-da-se-napravyat-poveche-parkomesta-562150
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.