Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Каназирева: Реформата в здравеопазването не е обяснена добре
Автор: Мария Морунова 15:00 / 21.05.2015Коментари ()2793
© Plovdiv24.bg
Реформата за сливането на здравните заведения не е обяснена. Не се знае какво се прави и с каква цел се прави. Това заяви общинската съветничка Дани Каназирева по повод предложените промени в Закона за лечебните заведения, с които онкоцентровете ще бъдат слети с други болници, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Това, което виждам, изглежда страшно, а именно десетки хиляди онкоболни да останат без лечение и без наблюдение", коментира още Каназирева.

Междувременно днес на общинската си сесия пловдивските старейшини единодушно гласуваха декларация в подкрепа на Комплексния онкологичен център (КОЦ). Въпреки това съветничката от "Съюз за Пловдив" определи действието като най-нормалното, което може да направи ОбС.

"За мен дори този акт закъсня, тъй като проблемът беше представен от здравните работници още преди около месец и считам, че местната власт затова е местна, за да обединява интересите в случая на пловдивските лекари и на местното население. За мен тук трябваше да видим и ролята на кмета, т. е. той да застане зад гърба на пловдивските лекари, а не те да ходят от врата на врата и да се молят някой да им обърне внимание", каза още кандидатът за кмет на "Съюз за Пловдив".

Тя коментира и мнението на здравния министър Петър Москов, че сливането се налага, за да не се лутат пациентите по различни звена. Каназирева категорично заяви, че Онкодиспансерът в Пловдив предлага комплексно лечение. Освен това обслужва целия Южен Централен регион на страната, а също и хора от Варна и Северна България, дори от София.

"Дори ми е неудобно да говоря за тази тема, защото вече 40 хиляди на година са новите заболели. Не може реформата да удря работещите и хората, зависещи от тях - в случая най-тежко болните", каза още съветничката.

Тя и риторично попита "Нима съкращаването на една счетоводителка или зам.-директор ще подобри или съкрати бюджета на едно лечебно заведение?"

Каназирева препоръча да се обобщят на компетентно ниво всички претенции и възражения от страна на здравните работници, както и на населението и кметът да настоява пред министъра сливането да не се състои.


Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kanazireva-Reformata-v-zdraveopazvaneto-ne-e-obyasnena-dobre-559411
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.