Пловдив с нов академик в областта на хранителните технологии | ||||||
| ||||||
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си. Автор е на редица оригинални технологии за производство на млечни продукти, защитени с авторски свидетелства в страната и чужбина. Акад. Балтаджиева е дългогодишен ръководител на катедра "Технология на млякото и млечните продукти", ексдекан на Технологичния факултет, зам.-ректор на УХТ със значителен принос за развоя на международното сътрудничество на университета. Член е на престижни чуждестранни организации, сред които Интернационалната федерация на откривателите, Световната съдийска комисия по качеството на млечните продукти, експерт на Международната федерация по млякото. Носител е на най-високата награда за научно-техническо творчество - вписване в Златната книга на откривателите и изобретателите в България. "Благодарна съм, че получих своя професионален заряд в прекрасния Университет по хранителни технологии", споделя акад. Балтаджиева, подчертавайки и високия авторитет на УХТ. Акад. Балтаджиева е член на националното ръководство на Съюза на учените - България, "доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии. |