Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив с нов академик в областта на хранителните технологии
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 11.05.2015Коментари ()2939
©
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Световноизвестният български учен в областта на технологията на млякото и млечните продукти чл.-кор. проф. д.т.н. Мария Балтаджиева бе избрана за академик, като номинацията й е без конкуренция в професионалното направление. 

Автор е на редица оригинални технологии за производство на млечни продукти, защитени с авторски свидетелства в страната и чужбина. Акад. Балтаджиева е дългогодишен ръководител на катедра "Технология на млякото и млечните продукти", ексдекан на Технологичния факултет, зам.-ректор на УХТ със значителен принос за развоя на международното сътрудничество на университета.

Член е на престижни чуждестранни организации, сред които Интернационалната федерация на откривателите, Световната съдийска комисия по качеството на млечните продукти, експерт на Международната федерация по млякото. 

Носител е на най-високата награда за научно-техническо творчество - вписване в Златната книга на откривателите и изобретателите в България.

"Благодарна съм, че получих своя професионален заряд в прекрасния Университет по хранителни технологии", споделя акад. Балтаджиева, подчертавайки и високия авторитет на УХТ. 

Акад. Балтаджиева е член на националното ръководство на Съюза на учените - България, "доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-s-nov-akademik-v-oblastta-na-hranitelnite-tehnologii-557315
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.