Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Раздават светлоотразителни жилетки на пловдивски малчугани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 11.05.2015Коментари ()2463
© Plovdiv24.bg
Всеки ден повече от 500 деца губят живота си от пътнотранспортни произшествия в световен мащаб. Десетки хиляди са ранени. "Спаси живота на децата" е официалното лого на Третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност на ООН.

Тя се проведе в периода 4-10 май 2015 г. и е на тема "Децата и безопасността на движението по пътищата". Основната цел поставена с провеждането на седмицата е да се привлече вниманието към спешната необходимост от по-добра защита на децата и да са генерират мерки за действия необходими, за да се постигне това.

В изпълнение на основната цел на Третата глобална седмица на ООН Сдружение за общественополезна дейност "Българска Браншова Асоциация Пътна Безопасност" /ББАПБ/ предпие следните инициативи за подобряване на безопасността на движението по пътищата:

- днес от 11,00 ч ББАПБ ще направи дарение на целодневна детска градина "Надежда" в Пловдив, ул. "Славееви гори" 41, изразяващо се в предоставяне на 150 детски светлоотразителни жилетки.

Целта на тези дарения е не само да се даде тласък за постигане целите на десетилетието за активни действия по безопасност на движението по пътищата 2011-2020 г., да бъдат спасени 5 000 000 човешки живота, но също така всички училища и детски градини в България да започнат да използват светлоотразителни жилетки и STOP палки, както е записано в чл. 112 от Закона за движение по пътищата.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razdavat-svetlootrazitelni-zhiletki-na-plovdivski-malchugani-557094
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.