Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Австрийски журналисти се впечатлиха от Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 07.05.2015Коментари ()4263
©
В периода 16-19 април австрийски журналисти посетиха Пловдив по време на обиколката си в България. Визитата имаше за цел да засили интереса към лятната програма по Черноморието, както и да се рекламират известни дестинации за културен туризъм.

Статии бяха публикувани в най-големите
австрийски вестници - Kronen Zeitung и Kurier, всеки от които с тираж над 1 милион, както и в списанията Trend и Profil с по 200 000 абонати. 

В статиите за Пловдив се разказва за богатото културно-историческо наследство на града, както и за това, че Пловдив бе избран за Европейска столица на културата през 2019 г.

Из статията:

"България: Златни пясъци, аромат на рози и древни римляни. Почивка на морето, приключение в планинската вътрешност на страната, странствания през културата и кулинарията, включващи вкусни изненади - всичко това очаква посетителите след полет, продължаващ само час и половина. 

Добре дошли в България! На всяка една крачка през античността попадаме на Пловдив. Непосредствено под една от търговските улици се простира Римският стадион на Филипополис, който някога е разполагал с места за 30 000 зрители, а в момента е разположен в града като музей на открито. 

"Където и да решим да изкопаем няколко метра, се натъкваме на история", оценя историческото наследство заместник-кметът Стефан Стоянов

Интелигентният 33-годишен мъж е поддръжник на едно ново политическо поколение, което иска да представи родината си по най-красивия начин. Особено като се има предвид, че Пловдив ще е Европейска столица на културата през 2019 г.".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Avstriiski-zhurnalisti-se-vpechatliha-ot-Plovdiv-556387
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.