Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
СОУ "Христо Г. Данов" отбеляза 165 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:56 / 05.05.2015Коментари ()1752
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Христо Г. Данов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
165-та годишнина от основаването си чества днес СОУ "Христо Груев Данов" . Тържествената програма се проведе в читалище "Христо Ботев" под наслов "От децата - за децата".

СОУ "Христо Груев Данов" се намира в район "Северен" и е едно от най-старите училища в гр.Пловдив. Историята му датира от далечната 1850 год. Това е първото светско училище в кв. "Кършияка" и второ в града след Марашкото.

Поздрав към всички присъстващи на тържеството отправиха Лариса Кътова- заместник-кмет на район "Северен", Георги Енчев - директор на училището, Александър Буздрев - бивш директор на училището и бивш началник на РИО Пловдив.

Поздравителен адрес от кмета на община Пловдив по повод годишнината на учебното заведение бе прочетен за начало на тържествената част. Множество поздравителни адреси, букети и подаръци се връчиха на ръководството на СОУ "Христо Груев Данов".

Учениците показаха своите знания за живота на Христо Г. Данов, изпълниха множество танци, песни, акробатични съчетания, стихотворения и др. След което изненадата за всички присъстващи гости бе концертът на фолклорен ансамбъл "Тракия".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/SOU-Hristo-G-Danov-otbelyaza-165-godini-556052
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.