Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
1600 фирми от Южна България пред запор на сметки заради неплатен данък
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 27.04.2015Коментари ()1564
©
Банковите сметки на 1600 фирми от Южна България с невнесен в срок корпоративен данък могат да бъдат запорирани, ако до седмица дружествата не платят дълга си или не представят обезпечение. 

Става дума за деклариран, но невнесен в законовия срок до края на март корпоративен данък от фирми, регистрирани на територията на НАП Пловдив. 770 от тях са от област Пловдив, а останалите лица са от Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. 

Преди обаче да започне принудително изпълнение, от НАП осъществяват контакт с представител на фирмата по телефона. От колцентъра на Агенцията разясняват на длъжника възможностите за плащане и рисковете от неизпълнение на задълженията, включително възможността имуществото на дружеството да бъде предоставено на публична продан. 

НАП Пловдив припомня, че законът допуска по изключение и плащане на части при временни финансови затруднения, но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в приходната администрация, да представи обезпечение и погасителен план, поемайки ангажимент заедно със старите, да покрива и всички нововъзникващи задължения към бюджета. 

НАП предлага електронна справка за задължения на сайта си, като за целта е необходим електронен подпис или безплатният персонален идентификационен код (ПИК).


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/1600-firmi-ot-Yuzhna-Bulgariya-pred-zapor-na-smetki-zaradi-neplaten-danuk-554424
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.