Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първо автокино тази вечер в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:03 / 24.04.2015Коментари ()5848
©
Първата пълнометражна българска анимация "Българ Филмът" ще се прожектира тази вечер в първото автокино в район "Тракия".

Отдавна имахме идея да реализираме подобен проект и се радваме, че успяхме да намерим партньори, коментира кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

Прожекциите ще са на паркинга в Зона А-13, до блок 292 от 20:00 часа и 21:30 часа.

Автокиното е тип кино, състоящо се от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и голям паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство клиентите могат да гледат филми в уединение и комфорта на собствения си автомобил. Звукът се излъчва от нискочестотно АМ или FM радио и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота, разказа Костадин Димитров.

Проектът се реализира от "Автокино" ЕООД - екип от млади организатори от Варна, реализирали успешно проекти като StartUp Weekend, Beehive Co-Working space, NewBiz Club, Startup Grind, Europe Code Week, убедени, че автокиното е възможност по един различен начин да се преживее седмото изкуство.

Пътуващото автокино ще обиколи над 20 града на България, а през летните месеци ще гостува в "Тракия" всеки месец на 24-то число.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Purvo-avtokino-tazi-vecher-v-Trakiya-553846
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.