Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Национална конференция на спиналните хирурзи ще се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 23.04.2015Коментари ()951
©
Първата Национална конференция на спиналните хирурзи с международно участие ще се проведе от днес до 25 април в Пловдив. Организатор е Българската асоциация на спиналните хирурзи (БАСХ), съобщи нейният председател доц. д-р Стефан Станчев, дм.

Повече от 80 спинални хирурзи от страната и 8 техни колеги от чужбина ще вземат участие в научната конференция. Лекторите - доценти и професори, водещи специалисти от университетските клиники по спинална хирургия в България, и осмината гост-лектори от чужбина ще изнесат над 30 обзорни и пленарни доклада в четири научни сесии.

Трите основни теми, които ще бъдат засегнати в рамките на мащабния форум са "Вродени и придобити деформации на гръбначния стълб", "Дегенеративни спинални заболявания" и "Травми на гръбначния стълб".

По време на Първата международна конференция на БАСХ ще се проведе и съпътстваща изложба на фармацевтични продукти, консумативи и техника с приложение в областта на спиналната хирургия.

"Българската асоциация на спиналните хирурзи има за цел да обедини интересите на специалистите в областта, да подкрепя и насърчава обучението, повишаването на квалификацията и научната работа на медицинските специалисти, както и да съдейства за обмена на професионален опит между тях, на местно и международно ниво", сподели доц. Станчев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nacionalna-konferenciya-na-spinalnite-hirurzi-shte-se-provede-v-Plovdiv-553485
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.