Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Завърши петото издание на кампанията "Да сме здрави"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:39 / 06.04.2015Коментари ()1568
©
Петото издание на образователната кампания "Да сме здрави" се проведе от 2 февруари и до 3 април 2015г. В графика бяха включени 64 детски заведения на територията на град Пловдив. Бяха изнесени общо 85 образователни лекции пред повече от 4200 деца. С помощта на опитни аниматори малките възпитаници се запознаха с основните хранителни групи и необходимостта от пълноценно хранене. 

Кампанията учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди. Основната цел на инициативата е да покаже на децата как сами да избират балансирано меню като започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина.

Община Пловдив полага големи усилия в подпомагането и създаването на учебни програми за популяризиране на здравословното хранене сред децата от най-ранна възраст. Формирането на правилни хранителни навици сред подрастващите са инвестиция в здравето на младото поколение.

Здравословната кампания "Да сме здрави-5" се проведе със съдействието на община Пловдив под патронажа на зам-кмета Стефан Стоянов и е напълно безплатна за децата в детските заведения на Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zavurshi-petoto-izdanie-na-kampaniyata-Da-sme-zdravi-550441
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.