Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Накъде вървим? 12-годишни разпориха и запалиха котки в "Тракия"!
Автор: Мария Морунова 13:54 / 11.02.2015Коментари ()13614
© Plovdiv24.bg
Две 12-годишни момчета неколкократно са измъчвали и палили котки в район "Тракия". Това стана ясно по време на годишния отчет на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Момчетата първо са разпорвали котките, а след това са ги подпалвали", обясни зам.-председателят на комисията Петко Василев.

Като по-фрапантни случаи, регистрирани през 2014 г. от комисита, Василев отчете опит за грабеж в мол отново от 12-годишен младеж, унищожаване на камери в училише, сигнал за бомба в Търговксата гимназия, сбиване между фенове.

"Фрапантен случай е и блудство над момиче. Извършителят е непълнолетно момче, което е завързало с белезници момичето, за да не се съпротивлява", коментира още Василев.

По думите му комисията отчита спад в извършването на противообществени прояви и престъпления от страна на малолетни и непълнолетни. Сред основните причини за този спад е промененото отношение на гражданите и фирмите към опазване на личното имущество.

Статистически Петко Василев отчете 153 противообщетсвени прояви и престъпления извършени от 159 малолетни и непълнолетни през 2014 г. Около 70-80% от тези прояви и престъпления са кражби и грабежи.

142 са потърпевшите малолетни и непълнолетни на деяния срещу тях. Едва 12 са осъдените младежи до 18-годишна възраст, като половината от тях са с пробация и само един е с ефективна присъда.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nakude-vurvim-12-godishni-razporiha-i-zapaliha-kotki-v-Trakiya--540678
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.