Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив с добър потенциал за развитие в Smart Cities
Автор: Мария Морунова 14:03 / 26.01.2015Коментари ()2569
©
Зам.-кметът Стефан Стоянов представи Пловдив на срещи в Техническия университет на Мюнхен. Срещите бяха посветени на проект за изграждане на умни градове (Smart Cities), предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Срещите бяха доста интензивни, на високо академично ниво. Много внимателно бе разгледан Пловдив като интересна възможност и град с добър потенциал за развитие. Бяха разгледани Транспортният проект, както и възможностите за града, които се отварят от направеното досега", коментира Стоянов.

По думите престои още една среща, за която трябва да заминат повече експерти от община Пловдив.

Стоянов обясни още, че самият проект за умни градове в момента се разработва. Подготвя се втора фаза, свързана със системи за градско развитие, мерки за намаляване на карбоновите частици и подобряване на градския въздух. Проблем, който е общовалиден за големите градове.

"Община Пловдив в последните 3 г. инвестира много в тази насока и се надявам с този проект да имаме възможност да надграждаме", поясни Стефан Стоянов.

До края на 2015 г. ще станат ясни параметрите за финансиране по програма "Хоризонт 2020", а в началото на 2016 г. старт на проекта Smart Cities.

Обмисля се партньорите по проекта да посетят Пловдив.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-s-dobur-potencial-za-razvitie-v-Smart-Cities-537670
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.